maandag 27 februari 2012

Roos Schuring en de zee

Gisteren hield Roos Schuring open atelier en dat was het startsein voor de verkoop van haar serie 'A year of seascaping' tegen zeer verzamelaarsvriendelijke prijzen.
En dat biedt de liefhebber een kans, want haar landschapskunst, modern-impressionistisch van stijl, is van bijzondere kwaliteit. Geen vrolijke plaatjes van zonnende mensen of spelende kinderen, maar zee, zand en lucht in alle ruimtelijke pracht en woeste kracht. Schuring schilderde niet slechts de kust maar vooral het weer en de atmosfeer. De virtuose werken hebben bovendien een grote autonome schilderkunstige kwaliteit, en ondanks hun bescheiden formaat (25 x 30 cm) een zekere monumentaliteit. Haar website, met veel van haar werk is hier.
Roos Schuring: "De 'Seascapes'-serie is een project van een jaar geworden. De seizoenen kleuren en wijzigen mijn onderwerp. Het is erg boeiend, en vooral vanwege het vaste formaat, wordt er in deze grote serie een hoge mate van eenheid bereikt, dat geeft mij (gek genoeg) een zekere mate van rust, en de zeegezichten zijn eenvoudig te combineren in expositie. De serie 'seascapes herfst' eindigde met #23, en 'winter' is nu toe aan #26.. Ik kan erg genieten van alle variatie die ik tot nu toe gezien en vastgelegd heb! Schilderijen zien?http://roosschuring.blogspot.com"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten