vrijdag 22 april 2011

Curatoren Scheringa-collectie gooien handdoek in ring

De drie voormalige directieleden, Belia van der Giessen, Sander Uitdenboogaard en Patricia van der Lugt, die de afgelopen maanden poging op poging deden de Scheringa-collectie bijeen te houden en een nieuwe, liefst museale bestemming te geven, gooien nu definitief de handdoek in de ring.
Zij schijven het volgende:

Zeer tot onze spijt moeten wij u mededelen dat wij niet langer werkzaam zijn als directie van het voormalig Scheringa Museum voor Realisme. Onze pogingen de collectie bijeen te houden en een doorstart voor het museum te realiseren – in een vernieuwd museumconcept en op een nieuwe locatie – zijn  helaas onvruchtbaar gebleken.
 
In de afgelopen anderhalf jaar hebben wij alle opties voor een mogelijke doorstart onderzocht. Wij kregen van curatoren en schuldeisers de ruimte een geschikte oplossing te vinden. Het doel was om een nieuwe eigenaar en onderkomen voor de collectie te realiseren.
Uiteindelijk kon er – in het huidige politieke en economische klimaat – echter geen partij gevonden worden met voldoende financiĆ«le slagkracht om het plan definitieve doorgang te geven.
 
Wat er met de collectie zal gebeuren, is vooralsnog onduidelijk.
Wij achten het bijzonder betreurenswaardig dat een unieke collectie met zoveel kwaliteit en museale potentie nooit meer voor het publiek toegankelijk zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten